Søk i denne bloggen

onsdag 31. august 2016

ADHD linker:

Mye nyttig informasjon:

http://nhi.no/foreldre-og-barn/barn/sykdommer/adhd-mestringsteknikker-11798.html?page=3

Her er en review av mye forskning. Det de kunne si at forskningen sa når det gjaldt ADHD, var at det var hensiktsmessig å kutte ut sukker og søtningsmiddel, farger og konserveringsmidler. Omega 3 tilskudd har også positiv effekt.

 Altså, tilbake til kjøkkenbenken. Gummigodteri og brus, juice og det meste av ferdigmat bør altså unngåes. Er det for mye for langt? Er det slitsomt nok å ha et barn med ADHD om ikke man skal lage maten fra bunnen av også? 

Uten vidre erfaring enn når det gjelder egne barn, og deres reaksjon på hvete, så er det absolutt verdt det. Det krever litt ekstra, men så er alt mye hyggeligere også. Er det for mye for langt i dagens samfunn? Diabetiker får insulin, når de rett og slett kan spise mat som ikke øker blodsukkeret. Man er så redd for å kreve noe. La folk få ta litt ansvar for egen helse. Nå tror jeg ikke du kan spise deg frisk fra ADHD, men du kan kanskje bidra til å dempe symptomene ved å sørge for tilskudd, og ekskludering av en del matvarer... 

Her er en solskinnshistorie : 


Berit Nordstrand er også innom temaet: 


Her er forskning på ekskludering av kasein: 


Søvn kan også være utfordrende for folk med ADHD, her kan vi lese om at alt fra antidepressiva, melatonin eller allergipiller kan hjelpe. 



Blogginnlegg av en med ADHD og kostens påvirkning. 


Så har vi eye-q da, et "må ha" 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar