Søk i denne bloggen

onsdag 31. august 2016

Hormoner, Dopamin


Hormoner er spennende. Er de i ubalanse, spiser vi mer en vi må, blir sinte, deprimerte, får ubalanse i blodsukkeret, urytmisk hjerte, ja det kan påvirke det aller aller meste. 

Dopamin er et "velvære" hormon. Mangel på dette kan føre til depresjon. Det viser seg at folk med ADHD har lavere verdier. Det samme gjelder Parkinson. 




Hele artikkelen finner du her: 


Her står det litt om dopamin og ADHD. 


Dopaminet virker ikke helt som det skal i hjernen på barn og voksne med ADHD. 


Mat påvirker kroppen. Næringsstoffer påvirker mange kjemiske prosesser i kroppen. For at alt skal fungere optimalt må kroppen få det den trenger for å bygge videre. Man kan altså hjelpe til ved å spise. Mat er din medisin. Bare det å spise mye raske karbohydrater, gjør at insulinet øker, hormoner for metthet er med, kanskje stresshormonene setter i gang. 

Spis ren, enkel mat. Vi er tilbake til basic. 

Jeg tror et paleokosthold er det beste. Uten planteoljer, korn, raffinert sukker og melkeprodukter. Ikke så lett å følge for mange, selv om kroppen ville jublet. 

Likevel, sliter man med psyken, hormonelle ubalanser, vekt, søvn, eller alle de andre tingene man kan slite med så kan det være verdt å prøve. Nok om det. Det var Dopamin som var i fokus nå, og denne artikkelen lister opp mat som er gunstig for dopaminproduksjonen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar