Søk i denne bloggen

tirsdag 30. august 2016

Blomkålstappe:

Del en blomkål i buketter og kok den mør med en ts havsalt.
Hell av vannet og ta oppi en dæsj (2-3 ss) fløte og en klatt (20-30g) smør.
Bruk stavmikser eller stapper og lag en fin mos.
Liker du en fetere variant, kok den i et par deseliter fløte. Helt nydelig.

Blomkålstappen kan varieres masse.
Til kjøttkaker er det supergodt med muskat og hvit pepper i
Du kan mose feta ost i den,
dill og stangselleri til fisk
eller putte i litt soltørkede tomater.


Lag gjerne en stor prosjon, jeg har en forkjærlighet for små aluminiums former, da kan det varmes på grillen som tilbehør senere i uka.

Blir det en dæsj igjen bland det med noen rester, kjøttdeig, kjøtt, eller grønnsaker, strø litt ost over og gratiner i ovnen som restemiddag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar