Søk i denne bloggen

tirsdag 6. september 2016

Tarm og helse

GAmmelt/omplassert innlegg:


Forskning.mo publiserer følgende artikkel :Forgiftet innenifra

Forskerne mener det kan være en sammenheng mellom forholdene i tarmen og en rekker sykdommer. Her nevnes fibromyalgi kronisk, ME, IBS, med mere.
Tenk om dette er tilfelle? Det er vel ikke tilfeldig at barn med autisme, ADHD, og dysleksi KAN blir markant bedre ved å kutte ut gluten og melk. Hvorfor har "alternative behandlere" fått strålende resultater når pasientene har kuttet ut mel og melk?

Er det noe i maten som gjør oss syke? Korn og melk kan det selvfølgelig ikke være, det spiser vi jo alle sammen og vi lever jo lengre enn før. Men du, hvor friske er vi?

I akupunkturen lærer vi at alt henger sammen, har man en ubalanse ett sted påvirker det alle de andre systemene. 80% av imunforsvaret ligger i tarmen. Men vi er da alle bra i magen? Eller er vi det? Alle TROR de er bra i magen. Men hvor mange går regelmessig på du, uten besvær, og slik at man i teorien ikke trenger å tørke seg. Jeg tror ikke det er så mange jeg.

I LCHF er det flere teorier om at gluten kan skape mye problemer. Enkelte andre plante lektiner også, som f.eks fra soya. Vi spiser utypisk for kroppen vår, og spiser vi matvarer som er plukket ut av naturen er  de likevel ikke i sin opprinnelige form. Vilt kjøtt og fisk er vel det nærmeste vi kommer i dag om vi ser bort i fra forurensning. Frukt og grønt plukket i egen hage er vel også å anbefale. For hvis vi tenker på det, så er det spor av vaksemiddel etter oppvaskmaskinen, i sengetøyet, det er tilsetningstoffer i sjampo og kremer, vi pusser tennene med ting vi ikke aner hva er, vi drikker vann/ brus fra plastflasker med hormonlignende stoffer. Så er det jo kemikaliene klærne våre er behandlet med, plasten i stekespaden, teflonen i stekpannen, stekeskorpen på kjøttet, og de kreftfremkallende stoffene i den ristede brødskiven.

Så er det alle tilsetningstoffene i maten, for holdbarhet farge og konsistens, i tillegg kommer unaturlig stress, medisiner, og stråling. Stråling fra PC, nettverk, mobiler og master. For ikke å glemme naturlig stråling fra radon eller vann...

Når vi så blir syke får vi antibiotika som slår ut hele tarmen vår.

Likevel lever vi lengre en noen gang. Så er det egentlig så farlig?

Folk er syke! Hvorfor. Det er nesten umulig å vite hvorfor. Svenskene får i seg nærmere 6 kg tilsetningstoffer årlig.  Alt påvirker hverandre. Kan godt tenkes vi tåler både melk og mel om alt annet ikke ødelegger. At tarmen ikke virker som den skal etter en antibiotika kur, har kanskje mere å si på helsen en først antatt... så hva gjør vi... vi får basere oss på det vi vet.

Vi VET at vi har for mye omega 6 i systemet, vi VET at de fleste har en dårlig tarmflora, vi VET at tilsetningstoffer som f.eks glutamat kan ha negative helseeffekter, at bearbeidet mat ikke nødvendigvis er helsebringenede.

Så i dagens forvirrende samfunn der noe nytt er farlig annenhver dag, så gjør vi det enkelt.

Spis sunne tarmbakterier, fåes kjøpt på helsekosten
Spis omega 3, om ikke annet så balanserer det den overvekten av omega 6 du har i kroppen, og virker betennelsesdempende OG er bra for hjernen
Spis D-vitamin om du føler at vinteren er tung
Lag mest mulig mat fra bunnen
Kutt NED på korn, gjær og sukker.

Gjør du dette i en 6 mnd tid, så vil jeg tørre å påstå at du vil føle deg bedre, forutsatt at du ikke har det opptimalt nå da :-)

Problemet er at legemiddel industrien er så sterk. Det skulle ikke vært lov å få diabetes medisin før du la om kostholdet og begynte å trene. MAT burde jo være den første medisinen man prøver.


Når det er sagt så er jeg langt i fra mål selv, jeg drikker lightbrus, og spiser sjokolade, steker fiskepinner, og kjøper vanlig pålegg på butikken. Men jeg tror ALT hjelper og jeg er på vei... vei til en mere natrulig livstil.....mandag sa du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar