Søk i denne bloggen

søndag 29. januar 2017

Kjøtt, historie og vitaminmangel

En teori om mennesket er at hjernen begynte å utvikle seg etter at kjøtt ble vanlig i kosten. Personlig tror jeg at det er naturlig og sunt å spise animalske proteiner. B12 fåes fra dyr og er vanskelig å erstatte på andre måter. I dag finnes tilskudd fra kilder, hulemannen aldri ville fått tak i. Omega 3 er også et argument. Vi må spise 20 g plantebasert omega 3 for å nyttegjøre oss av 1av de grammene. 

At vi kan overleve uten animalske klider er sikkert mulig. Narkomane ser ut til å kunne overleve på cola, røyk og heroin i åresvis. 

At man føler seg tipp topp i starten kan være at man har mere fokus på sunn mat. Man kutter gjerne sukker og ferdigmat, og inntaket av ANDRE vitaminer øker ofte. 


2åring som levde for 1,5 mill år siden døde trolig av kjøttmangel. 


Å diskutere om vi EGENTLIG er vegetarianere er litt fånyttes. Det er overveldende funn som viser at vi har spist kjøtt i 2 millioner år, og at vi endret oss fra da vi kun spiste planteføde. 


Hinduer er kjent for deres respekt for levende ting. Likevel er kun 20-30 prosent av dem vegetarianere. 


Å spise mye grønnsaker er anbefalt for alle. De inneholder vitaminer og mineraler og god føde for tarmene våre. 
Å kutte kjøtt helt, kan dog by på andre utfordringer. Depresjon og angst er ikke uvanlig. Det at det påvirker psyken i den grad, gjør det også vanskelig å akseptere at kjøtt kanskje er det som skal til for å bli bedre igjen. 


Det som er trist er hvis kosthold gjør folk syke. Når det er sagt så skyldes overvekten av livsstilsplager i dag kosthold, så et kosthold som dekker kroppens behov for næringsstoffer er viktig. 

Jeg har jo nevnt gluten og kasein før. Å kutte ut det kan være lurt for en rekke lidelser. ADHD, Asperger, Autisme med mer. Hvete tuller iallefall til psyken til flere i denne husstanden. 

Her kan vi lese om en stor undersøkelse som viser at vegetarianere var mer deprimerte og hadde mer angst en de som også spiste kjøtt. De kom til og med dårligere ut en de som spiste junk: 


Vegetarianerne svarer med bla dette: 

B-12 mangel er ikke uvanlig blant vegetarianere og det kan ta noen år før symptomene kommer. Derfor kan man få en oppprur før nedturen i form av depression, paranoia og angst dukker opp. 



I kommentarfeltet her kan man lese om mange som har gått på en smell som vegetarianere. Og noen super sunne veganere uten et eneste problem: 


Det viktigste er kvaliteten på det du spiser. Potetgull og brus, boller og kake kan spises på vegetarkost. Usunne veganere og usunne kjøttspisere. De finnes uansett. Hvis basen i kosten er bassert på grønnsaker, så kan man velge proteinkilden sin. Kjøtt eller bønner og soya. De som velger bort kjøtt bør huske på tilskudd av jern, D-vitamin, omega 3 og B12. 

Jeg tenker at lever du vegansk/vegetar og føler deg deprimert, har angst eller tenker at verden og eller folk er ute etter deg, så burde kanskje litt animalsk føde inn i kosten igjen. Velg noe som gir deg bedre samvittighet som f.eks viltkjøtt eller egg fra en god gsmmeldags hønsegård. 











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar