Jeg gav etter og sa ja til kjøp av en frokostblanding. Et av produktene folk tror er sunt. OK havre er sunt. Bare havre? Havregrøt? Jo da, det kan gå. Likevel er det mye karbohydrater som sender blodsukkeret til værs, for så å krasjlande med et brak. Her merkes det best som: SULT.
Alle har spist dette i dag, alle har ranet kjøkkenet for mat, snacks og godteri. Selv etter middag. Det virket som om alt kom skjevt ut. I går, var det omelett og egg. En helt annen dag. Roligere mindre snoklete barn.
La oss se litt på dette. I min verden er karbo= sukker. Karbohydrater blir nemlig til sukker i kroppen, uansett.
Mange tenker ikke sånn, og fokuserer bare på "ekte" sukker.
Vel om vi bare skal se på ekte sukker i dette produktet så er det like mye SUKKER her i 100g som det er i 100g cola. I TILLEGG, kommer de andre karbohydratene. 70 g totalt pr 100g.
Det er mer "sukker" en i melkesjokolade det.
Når det er sagt så er det ca 70 g i det meste av kornvarer som brød ol.
Er det grunnen til at det er lettere å holde vekten ved å kutte ut brød?
Fettinnholdet er gjerne lavt i tillegg, ingenting som bremser en heftig blodsukkerstigning med andre ord. På en brødskive kan du ha både smør og ost på for å gi en langt bedre fordeling.
Dette inneholder langt mere karbohydrater en staten anbefaler om du spiser dette produktet alene.
Og vi tror det er sunt.
I morgen skal jeg lage Berit Nordstrand sin frokostblanding.
Det er MAT. Næringstoffer og byggeklosser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar