Søk i denne bloggen

lørdag 14. mars 2020

Corona 2020. Er året avlyst?

Så opplevde vi det nærmeste vår genereasjon kan kalles en krigsituasjon.... helt fredelig sådan, men med begrensinger. Vi får ikke trene, svømme, gå på restaurant, skole eller i barnehagen. Folk hamstrer dopapir og mat som gale. Det er et freakshow. Vi har aldri opplevd noe liknende, ingen vet hvordan de helt skal te seg. De som er "lavest" på rangen i samfunnet er de som fortsatt holder det i gang. Renholdere, butikkansatta, sykepleiere og trasnportbransjen. DE jobber, de gjør at Norge ikke stopper opp!

Dette er det første av flere innlegg fremover. Jeg kommer til å ta for meg aktiviter for de som nå må holde seg hjemme. Behandling og prognoser, konspirasjonsteorier og mye mer.

Jeg personlig kan ikke være redd ut i fra de faktaene vi sitter på i dag. Hvis tallene som har kommet fra Kina stemmer, er dette litt mere alvorlig en en vanlig sesong influensa. Italia lider stygt om dagen, men jeg tviler på at de er i nærheten av tallet på de som pleier å dø av influensa hver sesong.

I Norge hadde 60.000 fått influensa diagnose dette året. Hittil har ca 1000 fått påvist Corona.
Det er jo forsjåvidt kanskje lurt å "tørrtrene" på et virus som ikke er mere dødelig en dette, før en evt EKTE krise. Dette er som en brannøvelse i mine øyne. Det ser jaggu ut som vi trenger trening også. Det å holde seg hjemme, ikke dra på hytta, handle på veien og SPRE smitten, som alle disse tiltakene skal forebygge ser vi som nordmenn ut til å slite litt med. Vi tar det ikke sååå alvorlig, mange av oss.

Resultatet blir enda strengere restriksjoner.

Nå er alt satt på vent. Usa har stengt sine grenser, Danmark sine, jeg håper dette er et flott påskudd til å bevare og ØKE vår selvforsyningsgrad. Beholder KJØTTPRODUKSJONEN. Dyra kan leve til de trengs som mat, mens gulrota rotner på lager

Dette er spennende, litt skremmende, og veldig interessant.

Kanskje dette er en gudegave?
 Den tiden vi alle har mast om, til bruk i heimen, med familien, til å trene ute, og få kommet i gang med alle de prosjektene man drømte om.
Kanskje man får senket skuldrene, får de gode samtalene, og finner en ro. Kanskje ikke jobb er alt, kanskje tid med familien er noe man skulle hatt mere av. Når får man prøvd seg uten alle de uttalige fritidsaktvitetene, og hverdagsstresset. Men så er det også de som lever under terror. Som når blir "fanget" i vold og fyll, som ikke kan stikke til en kompis for å overnatte. Kanskje man skal være litt lydhør om en av barnas venner likevel ber om å få overnatte. Er det ting vi ikke vet noe om, noe som er verre en Corona-smitte?

Selvstendig næringsdrivende sliter nå. Med pålegg om å stenge, og uten alternativ inntekt kan dette føre tusenvis av familier ut i fattigdom. Alle de som rett og slett lever av kunder sliter. Kostnadene som husleie, strøm, lisenser ol fortsetter å rulle, mens inntektene uteblir.

Alle frisører, hudpleiere, servitører og kokker, kafearbeidere, de som jobber i svømmehaller, på treningssentere, og i lekeland. De er permiterte og kan risikerer å få langt mindre utbetalt.
Det er en dugnad. Alle må tape noe. Arbeidsgivere har ikke sjans til å kompensere for 14 dager uten inntekt og med full lønn til sine ansatte. De har nok med den maglende inntekten om ikke de skal måtte stri med det også.

Varer dette risikerer mange å måtte klare seg med 2/3 av det de er vant til til vanlig. Det blir tøft. På en annen side, sparer mange mye på å ikke jobbe. Bensin, bom ol, er penger som nå forblir på konto. Kanskje den daglige turen i kantina også sparer deg for flere tusen nå når du inntar lunsjen på ditt eget kjøkken.


Lærerene må undevise digitialt, og ungene må klare seg uten venner. Ja de liker å sitte å spille og se på denne firkanten, men nå når de ikke har noe annet alternativ så kjenner de på frihetsberøvelsen.

Kanskje det her kommer noe godt ut av det?

Jeg går heldigvis veldig godt overens med min egen familie og tilbringer tilvanlig MYE tid med mine barn, så vi skal nok klare dette fint. Det kan både bli babyboom og skillsmisse rush etter dette. Det blir spennende å se hva dette gjør med folk.
Et enormt  sosialt eksperiment er i gang. Det er ikke annet å gjøre en å følge med på det som skjer.

Corona 2020




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar