Søk i denne bloggen

lørdag 23. mars 2019

Vitaminkonferansen Sandvika 2019


Foredrag med Dag Viljen Poleszynski, redaktør av Helsemagasinet og ernæringsfysiolog.

 Joakim Øien Iversen skal holde foredrag og være konferansier.

Dag drar oss igjennom hva staten prøver å fremme og deres meninger om kosthold og kosttilskudd.


Han kommer med flere eksempler på uttaleser fra flere ernæringsfysiologer. Felles for de alle er frykten for næringstett mat og kosttilskudd. 


Skolemedisin er symptomorientert. Leger er pålagt å behandle sykdommer, ikke holde folk friske eller bedre funksjoner. Leger har lite tid og vi som pasienter ønsker jo også raske resultater. Å få en kropp som er i ubalanse i balanse igjen tar tid. 

Leger som driver på et mere funksjonelt nivå må gå stille i dørene. det er små marginer for å miste lisensen. Altså det å drive med vitaminer og mineraler som ikke er dødelig ( alt kan man dø av for mye vann også), er en risiko for legene. Ikke tenke på alle de andre legene som skriver ut medisiner som tar livet av tusenvis hvert år.

Her er det ikke snakk om å bytte ut cellegift med vitmainer. For all del, men kanskje bruke jod før man får lavt stoffskifte eller struma, høydose b-vitaminer og sink mot pyroluri ol.

Personlig har jeg alltid vært opptatt av psykiske ubalanser, både når jeg en kort periode jobbet som akupunktør, men også nå når jeg ser tallene på hvor mange som sliter. 
En haug med unge jenter blir satt på lykkepiller og depresjon, angst og bipolare lidelser er veldig utbredt i dagens samfunn.  

Tenk om det er sånn at mange kunne fått hjelp kun ved enkle kostendringer og målrettet tilskuddsbehandling?

Hvorfor er motstanden mot kosttilskudd så stor mens synet på legemidler noe helt annet?

Noe annet Dag påpeker er at vi alle er forskjellige. Vi må finne ut hva hver enkelt trenger, og det varierer stort fra individ til individ.

Og det er individet det er snakk om.
Mine tanker er jo at det meste er best for hele populasjonen... ikke fokus på hvert individ. Noen trenger kjempedoser andre klarer seg med lite.





Han er innom både effekten av B3 Niacin, C-vitamin. Hvis mye av det som blir presentert stemmer så er det jo helt merkelig at bruk av disse vitaminene ikke er mere utbredt. Er det fordi de ikke kan patenteres?

Hvorfor skal det være så strengt å bruke høydose vitaminer (som ikke er dødelig) mens alkohol og tobakk selges som bare det?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar