Søk i denne bloggen

søndag 29. september 2019

Høst, mat, hverdag 4 og biff

I disse klimatider slår jeg et slag for en god norsk biff. 
Vegetarianere kommer med sine regnskap og kjøttfeprodusentene kommer med sine. 
I Norge er det et faktum at vi sitter med mye kjøtt på frys. Vi destruerer også store mengder med mat som kunne vært spist.  Geiter og høner går rett i «kverka». 
Så vi kaster altså mat i Norge. Mat som næringsmessig slår det meste annet. 

Ved å benytte mere av utmarka kan vi redde 300 arter som står på rødlista i fare for å bli utryddet. 
Ved tillate og legge til rette for mobile slakterier kunne folk hatt en reel sjans til å flytte fra den kriserammede hovedstaden (MDG, sin rasering og fjerning av både parkeringsplasser og panting av blomsterkasser. )

Vi kunne fått folk ut i distriktene, drevet et landbruk på mye bedre premisser både for dyr og folk. Kvaliteten på kjøttet blir også langt bedre (fettsammensetning ol) når kua, sauen eller kyllingene spiser mindre soya og mer av hva som er «naturlig» 

Så hvorfor kan ikke vi sende noe av det frosne kjøttet vi har på lager? Produsere mer kjøtt på vår bærekraftige utmark? Slutte å kaste høner og killinger og heller pakke det og sende det til de sultne? 

Nå er jeg mer for å hjelpe folk til å klare seg selv men i dag hvor vi sender milliarder av kroner til korrupte statsledere burde det være bedre å sende høner. Tviler på at de får omsatt hønekjøtt til private fly....

Vi burde absolutt ikke ha kjøttfri mandag, vi burde ha hønemandag eller killingmandag. Skape tradisjon for å spise litt andre ting og spise det som allerede finnes. 

MDG vil ha vegetarmat i skolen. Barn som allerede kanskje er feilernærte på halvfabrikat og fettfattig kost skal nå KANSKJE få nok proteiner fra en forhåpentligvis nøye sammensatt meny. 

Er det noen som trenger mettet fett og essensielle aminosyrer, jern og b-vitamin så er det unger i vekst. Omega 3 er super viktig for hjernen og formen som finnes i planter må konverteres i menneskekroppen. I beste fall klarer vi å gjøre om ca 10 %. Ja for ikke snakke om jod som vi nok mangler alle sammen.  Melkeprodukter og hvit fisk er viktige kilder, ja og tang og tare, som jeg tviler på blir en hit i lunsjen på barneskolen. 

Vel det var en lang digresjon av kjøttmåltidet jeg hadde her om dagen! 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar