Søk i denne bloggen

lørdag 30. juli 2022

Depresjon og betennelser



Jeg synes jo kroppen er så spennende, og som jeg har skrevet før om depresjon så tror jeg at det for mange kan være en fysisk årsak mer en psykisk. 
Dessuten er det jo ikke slik at alle som opplever traumer blir deprimerte.  
Jeg tror man kan bli mere disponert og eller få vetre symptomer om kroppen er i ulage, eller i en form for ubalanse. 








Så kosthold har nok en MYE større og viktigere rolle en det man legger til grunn. Normal kroppsvekt, sunn og ren mat, og ikke minst, balanse mellom omega 3 og 6. For mye omega 6 «mater» betennelser, mens omega 3 kan senke betennelsesnivået i kroppen. 

Når snittet til folk ligger på 15 ganger så mye omega 6 som 3, og nivået burde være max 3 gangen, så er dere mye å hente for mange å bruke et godt tilskudd for å få dette i balanse. 
Kombinerer man det med «ren» mat ( minst mulig bearbeidet, og minst mulig tilsetningstoffer) og lav GI, kan det til synelatende gjøre underverker for både kropp og sjel. 

Berit Nordstrand er fin for inspirasjon her, samt paleo, eller spis mat som ER ingredienser ikke HAR ingredienser. Tenk på at kroppen må ha næring. Mye må tilføres via kosten. (Jod, omega 3, 6, B-vit, sink, magnesium og lista fortsetter) 

Er du interessert i dette temaet les denne linken fra Dagens medisin: 









Altshop er ganske alternativ men er jo på linje med det jeg har skrevet over og det er verdt å merke seg: 











Så kost, næring og kontroll på betennelsestilstander KAN minske depressive symptomer skulle man tro 🌟🙌🏼🌟




Lite Serotonin som har vært det man har ment har vært hovedårsaken til depresjon i mange år, ser ut til å spille en mindre rolle en først antatt:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar