fredag 3. mars 2017

Kylling og resistente bakterier.

Kylling og svin er statens anbefalte kjøttprodukter. 
Jeg lurer på hvorfor. Tipper det har med økonomi å gjøre. 

Svin og kylling lever utelukkende på kraftfôr. En stor andel 40-70% er stort sett norsk korn, de resterende prosentene inneholder en del soya. Det må importeres. Det inneholder også mye omega 6, som igjen gir kjøtt rik på omega 6. 
Omega 6 er essensielt, men i dagens kosthold får vi i oss RIKELIG. Vi kunne med fordel spist mindre av det. 
Kjøttets fettsammensetning kan påvirkes av foret dyrene får. Dette skal jeg skrive mer om siden. 

Resistente bakterier i kyllingen er et problem. Jeg synes at når du drar inn kjøtt hvor 1/3, inneholder resistente e-kolibakterier, som på sykehus hadde resultert i isolat, så burde vi stoppe og tenke. Er det greit å spise kjøtt man burde ha hansker for å tilberede. 

"Det er bare å steke og koke det," mener mange. Ikke alle er sikre på at det er nok. 

Skal vi ta sjansen på å spise på oss antibiotikaresistens? 


De økologiske fuglene er heller ikke forskånet. 




I Europa dør 25.000 mennesker hvert år pga antibiotika resistens. 
Fryktelig skremmende om mange av disse dødsfallene kan skyldes inntak av mat med resistente bakterier. 


Kort fortalt, så mener jeg kylling og kalkun burde ta liten plass på middagsbordet. 


Og det er en tankevekker at kostholdsrådene ikke endres. 

Kanskje de med hyppige urinveisinfeksjoner bør droppe kyllingen? 



Nå er ikke Abc nyheter den beste kilde, men det er verdt å merke seg at det er flere problemer med kylling. Igjen når du må ta så mange forhåndsregler ved tilbereding så er det kanskje på tide å finne andre alternativer 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar