torsdag 10. oktober 2019

Høst, mat, hverdag 5. Høne

Jeg synes det er merkelig at den «grønne» bevegelsen fremmer mindre inntak av kjøtt, når vi faktisk kaster mat i tonnevis. Nå vil de jo all dyreproduksjon til livs, men hva med å BRUKE ressursene i steden for å kaste de?
I stedet for vegetarmat på skolen burde barna serveres, kje, høne og lam. Billig og bra kjøtt som vi har i lassevis. 

På den måten får barna i seg viktige aminosyrer, blir mette og får i seg tilstrekkelig protein (kanskje) 

Økonomisk må det være en vinner. Høne er billigere en mange av grønnsakene, med ca 30 kr kiloen (finnes sikkert billigere). 

Vi testet høne her om dagen. Den litt bærekraftige og miljøvennlige delen av meg surrer jevnt i bakgrunnen. Det i kombinasjon om et ønske om å bruke mindre penger på mat. For det går mye penger... 

Vel høna ble labgtidstekt, ca 4 timer på 120 grader. Jeg hadde løk, gulrot og litt søtpotet i stekeposen. 

Jeg lagde blomkålstappe til, og ovnstekte kål, brokkoli, søtpotet og rødløk. 

Jeg prøver å få alle 5 om dagen inn til middag. For de som praktiserer periodisk faste med 1-3 måltider så må næringen i dagens beste måltid være mest mulig optimal. 

Høna smakte godt! Helt på linje med kylling, men det er sikkert å anbefale å langtidsteke den som vi gjorde. 


Skrotten ble rensket etter middag og ble til en fullverdig lunsj 👌🏼.







Her kan du lese at det kastes 3 millioner høner hvert år: 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar